Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati la DGASPC Bacau

Componenta Adulti a DGASPC desfasoara pe data de 2 si 3 decembrie, activitati specifice Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati la Tg. Ocna, Buhusi si Bacau. In Tg. Ocna aceste actiuni au loc pe 2 decembrie cu participarea unui numar de 40 de elevi ai scolii nr. 2 si a unei persoane cu dizabilitati in fotoliu rulant.

Pe data de 3 decembrie, actiunile se desfasoara de la ora 9, la scoala Gimnaziala „Alecu Russo” Bacau, cu participarea unui numar de 50 de elevi, de la ora 11, cu un numar de 60 de copii de la scoala „Mihai Eminescu” din Buhusi si de la ora 12, la scoala nr.10 din Bacau, cu un numar de 50 de copii. Participa 5 persoane cu dizabilitati dintre care 4 in scaun rulant.

Vor fi impartite 200 de baloane, se vizioneaza un film privind accesibilizarea orasului Bacau acum 10 ani. Au loc discutii libere despre viata si posibilitatile unei persoane cu dizabilitati si despre cum este Bacaul anului 2015 din perspectiva persoanelor in scaun rulant.

Tot cu acest prilej, Centrul de Servicii Sociale „Ghiocelul” Bacau, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret a judetului Bacau organizeaza in data de 03 decembrie 2015, incepand cu orele 09.30, la Sala de Atletism Bacau, o competitie sportiva adresata copiilor si tinerilor cu dizabilitati din sistemul de asistenta sociala.

Competitia, ajunsa la a IV-a editie, va consta in trei probe (50 m, 200 m si saritura in lungime de pe loc) si se va desfasura pe categorii de varsta si gen. Sunt asteptati copii si tineri cu dizabilitati din sistemul de asistenta sociala, beneficiari din comunitate ai serviciilor sociale, beneficiari ai altor organizatii. Castigatorii vor fi premiati cu diplome si cadouri.

Centrul de Servicii Sociale „Alexandra” si Asociatia „Incluziunea” din Onesti sarbatoresc Ziua lnternationala a Persoanelor cu dizabilitati pe 03 decembrie 2015, incepand cu orele 10.00, la Bibilioteca Municipala „Radu Rosetti”.

Programul contine un moment artistic sustinut de copiii si tinerii Centrului si ai Asociatiei cu dans modern, dansuri populare romanesti si venirea Craiesii zapezii si a ingerasilor ei. Apoi, pana la orele 16.00, sunt vizitate standurile cu vanzare a produselor confectionate de copii sub indrumarea educatorilor.

in cadrul fiecarui centru cu persoane cu dizabilitati apartinand DGASPC Bacau se sarbatoreste aceasta zi prin activitati specifice: auditii muzicale, programe artistice si vizionari de filme.

Prin intermediul acestor manifestari se doreste constientizarea la nivelul scolilor si a societatii, in general, a problemelor cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati si, de asemenea, se doreste promovarea unei imagini pozitive a acestora si valorificarea intr-o cat mai mare masura a potentialului pe care persoanele cu dizabilitati il reprezinta.