Ziua Internationala a persoanelor cu dizabilitati sarbatorita de DGASPC Bacau

Cu prilejul Zilei Internationale a persoanelor cu dizabilitati, sarbatorita in fiecare an la data de 3 Decembrie, Direcţia Generala de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Bacau a organizat mai multe evenimente pline de caldura sufleteasca si empatie pe o perioada de cateva zile (3-6 decembrie).

In data de 3.12.2016, de la orele 16.00, la Buhusi se organizeaza in parteneriat cu Primaria Buhusi si Teatrul de Tineret Piatra Neamt spectacolul de teatru ”Dar ce credeati?”.

Pe data de 04.12.2016, de la ora18.00, DGASPC Bacau, in parteneriat cu Primaria Bacau si Teatrul Bacovia, ofera gratuit persoanelor cu dizabilitati spectacolul ”Prenumele” care va avea loc la Teatrul Bacovia.

In ziua de luni, 05.12.2016, intre orele 10.30-12.30, la Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau, DGASPC si Primaria Bacau organizeaza o masa rotunda cu titlul ”Arata ca iti pasa”. La acest eveniment sunt invitati sa participe toti factorii de decizie din domeniul public si privat (societate civila si ONG-uri). De la orele12.30-14.00, la Sala Mare de sedinte a Consiliului Judetean Bacau se va desfasura un workshop cu titlul ”Reflectie asupra dizabilitatii” organizat de DGASPC Bacau, CNASR Filiala Bacau si Asociatia Lumina.

In parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret a judetului Bacau se organizeaza competitia sportiva aflata la a V-a editie, care va avea loc in data de 06 decembrie 2016, incepand cu orele 9,30 la Sala de Atletism Bacau si se adreseaza copiilor şi tinerilor cu dizabilitaţi din sistemul de protectie şi comunitate.

In toate centrele din cadrul DGASPC Bacau, fie pentru ocrotirea copiilor, fie cele pentru ingrijirea si asistenta persoanelor adulte, vor fi organizate activitati specifice dedicate zilei de 3 decembrie.

Scopul acestor activitati este de a promova o buna intelegere a problemeticii persoanelor cu dizabilitati, de a le descoperi potentialul inepuizabil si de a incuraja promovarea si respecatarea drepturilor si a demnitatii acestora.