Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Astăzi, 3 decembrie, la nivel mondial, se celebrează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, cunoscută drept o zi plină de semnificaţie, un prilej de reafirmare a valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu anumite deficiențe.

Fiecare dintre noi se poate implica astfel încât persoanele cu dizabilităţi să se bucure de şanse egale, iar fiecare zi trebuie să aducă în plus o informaţie din domeniul dizabilităţii, pentru a înlocui o prejudecată sau pentru a produce o schimbare de mentalitate. Comunitatea are nevoie să cunoască persoanele cu dizabilități, nevoile şi aptitudinile lor.

Tema aleasă de către ONU în 2020 pentru Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este:

„Construind înapoi mai bine: către o lume incluzivă pentru handicap, accesibilă și durabilă după lumea COVID-19”. “ Building Back Better: toward a disability-inclusive, accessible and sustainable post COVID-19 World”.

Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora.

Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea cât mai activ a acestora în viața socială.

Datorită contextului pandemic în care ne aflăm, anul acesta, din motive de securitate sanitară, ne aflăm în imposibilitatea organizării evenimentelor specifice zilei de 3 Decembrie, așa cum am obișnuit comunitatea băcăuană în ultimii ani.

Nu înseamnă că nu ne gândim la persoanele cu dizabilități și dorim pe această cale să le transmitem gândurile noastre cele mai bune, aprecierea, susținerea noastră necondiționată și să îi asigurăm că vom rămâne mereu în slujba dumnealor.

APRECIERE ȘI RESPECT!