Ziua Internationala de Constientizare a Autismului la DGASPC Bacau

Autism este un nume generic pentru o serie de tulburari comportamentale fundamentale. Cauzele autismului nu sunt inca intelese complet, dar se crede ca tulburarile se datoreaza unor defectiuni genetice, ale unor interactiuni intre gene sau mutatii rare cu efecte majore, iar terapia cu astfel de copii este deosebit de anevoioasa.

in ziua de joi, 02 aprilie 2015, se sarbatoreste „ZIUA INTERNAtIONALa DE CONsTIENTIZARE A AUTISMULUI”

Pentru a veni in sprijinul celor ce se confrunta cu aceasta problema specialistii Centrului de Servicii Sociale „Ghiocelul” Bacau organizeaza, cu aceasta ocazie o intalnire cu parintii/reprezentantii legali si copiii cu tulburari de spectru autist inclusi in programul de terapie educationala.

Aceasta intalnire se va desfasura la sediul centrului din Bacau, Aleea Ghioceilor, nr. 4, (langa Caminul de batrani) in ziua de joi, 02 aprilie 2015, intre orele 12.00-14.00.

Pe parcursul intalnirii se vor organiza ateliere de lucru pentru copii si un grup de suport ce va cuprinde cu activitati de socializare si discutii intre parinti si specialisti privind diferitele probleme cu care se confrunta familia, copilul cu autism si specialistii care realizeaza terapia cu acestia.
Activitatile se vor finaliza cu o expozitie de lucrari realizate de copii.