Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Ziua Internationala de Constientizare a Autismului a avut loc in fiecare an, incepand cu 9 septembrie 1989. Aceasta a fost desemnata de catre Rezolutia „62/139 a Adunarii Generale a Natiunilor Unite.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau prin Centrul de Servicii Sociale „Ghiocelul” Bacau participa la activitati organizate sub egida Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului – 2 aprilie – pentru a creşte gradul de conştientizare a publicului asupra autismului, dar şi de a atrage atenţia autoritaţilor asupra nevoilor comunitaţii persoanelor cu autism din Romania.

Aceste activitati sunt organizate de si cu parteneri importanti in ceea ce priveste problematica Tulburarilor din Spectru Autism: Asociatia Betania, Centrul Daniel, Fundaţia Romanian Angel Appeal si cateva scoli din Bacau.

Astfel, vor fi derulate urmatoarele „povesti de viata”:

01.04.2016, orele 19.00- alaturi de A.C.C.M.A. Betania- Centrul “Delfinul’’ pentru Copii cu Autism, Şcoala Gimnaziala “Alecu-Russo”, Şcoala Gimnaziala “Ion Creanga”, A.S.C.H.N. Bacau – Centrul Daniel, vom participa la evenimentul de iluminare in albastru a Catedralei “Inalţarea Domnului” din Bacau;

04.04.2016- excursie tematica de socializare la Piatra Neamţ (cu vizitarea de diverse obiective turistice) pentru 50 de beneficiari şi insoţitori, activitate derulata in cadrul proiectului „Intarirea serviciilor de consiliere şi suport la nivel local pentru parinţii copiilor şi adolescenţilor cu tulburare de spectru autist”, derulat in parteneriat cu Fundaţia Romanian Angel Appeal;

11- 15/ 04.2016- campanie de informare in 41 de localitaţi din mediul rural, prin diseminarea de pliante şi ghiduri specifice problematicii;

21.04.2016, orele 12,00 impreuna cu A.C.C.M.A. Betania – Centrul “Delfinul’’ pentru Copii cu Autism, Şcoala Gimnaziala “Alecu-Russo”, Şcoala Gimnaziala “ Ion Creanga”, A.S.C.H.N. Bacau- Centrul Daniel, se va desfaşura MARŞUL AUTISMULUI, startul dandu-se din parcul Catedralei “Inalţarea Domnului” din Bacau.

La activitaţile care se vor derula vor fi implicaţi specialiştii Centrului de Servicii Sociale „Ghiocelul” Bacau din cadrul Compartimentului de Consiliere pentru persoane cu tulburari de spectru autist, Unitaţilor Mobile de Intervenţie la Domiciliu şi Serviciului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilitaţi, beneficiari ai serviciilor noastre (copiii şi parinţii acestora), voluntari.

Va asteptam cu drag!