Comunicat de presa

Comunicat de presa

Referitor la filmarea apărută în spațiul public în data de 17 ianuarie, în care un bărbat își lasă căruțul în fața unei săli de jocuri, vă aducem al cunoștință următoarele:

DGASPC Bacău s-a autosesizat, în colaborare cu Secția 1 Poliție Bacău, cu privire la situația semnalată și la prima oră a dimineții a fost identificată familia în cauză. O echipă mixtă formată din specialiști din cadrul Telefonului Copilului 119 și Complex pentru servicii de asistență socială și suport comunitar s-au deplasat, în regim de urgență, la domiciliul acesteia.

La momentul intervenției colegilor noștri, minorul se afla în mediul familial în siguranță. Familia rămâne în monitorizarea instituției noastre pentru furnizarea de servicii de consiliere și îmbunătățirea abilităților parentale.
Tatăl susține că în cărucior nu se afla copilul de un an și 3 luni, în momentul în care a fost luat de vânt, acesta fiind în brațele mamei sale. În prezent, este în desfășurare o anchetă a autorităților abilitate în acest sens, care va stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.