Comunicat de presă privind organizarea competiției parasportive ”UNIȚI PRIN MIȘCARE”

Comunicat de presă privind organizarea competiției parasportive ”UNIȚI PRIN MIȘCARE”

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău în calitate de promotor al respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități organizează în data de 29 iunie 2023 la baza sportivă a Asociației Atletico Junior Bacău, strada Preot Emil Pavel, com. Letea Veche județul Bacău, ora 09:00 competiția parasportivă ”UNIȚI PRIN MIȘCARE” Ediția I.

Sub motto-ul ”Transformăm dizabilitățile în abilități” invităm partenerii din comunitatea locală care ne sprijină în demersurile de realizare a misiunii instituției noastre, reprezentanți ai instituțiilor de interes public și privat, organizații nonguvernamentale, fundații, spitale și beneficiari ai centrelor rezidențiale din cadrul componentei de asistență socială pentru adulți, să ne fie alături în această inițiativă unde putem depăși barierele ce stau în calea celor cu care viața nu a fost darnică, dar care cu voință și consecvență dovedesc zilnic că indiferent de handicap pot face aceleași lucruri ca fiecare dintre noi.

La această inițiativă vor concura beneficiarii adulți din cadrul Centrului de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Răcăciuni, Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități ”Henri Coandă” Bacău, Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități ”Condorul” Bacău, Complexul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Filipești, Complexul de servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități Comănești, Complexul de servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități Dărmănești, Complexul de servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități Parincea-Ungureni, Complexul de servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități „Costache Negri” Târgu Ocna toate fiind în subordinea D.G.A.S.P.C. Bacău.

40 de participanți vor intra în competițiile de tenis/oină, probe de lovire a mingii pentru șutul la poartă, probe de aptitudini motrice, alergarea de viteză pentru ocuparea locurilor I, II, III și câștigarea premiilor oferite de organizator.

Participarea la activitățile parasportive pot ajuta la reducerea stigmatizării și a discriminării asociate cu dizabilitățile sau cu alte forme de vulnerabilitate. Beneficiile sunt multiple atât la nivel fizic, psihic și mental și includ creșterea stimei de sine, dar și a motivației de a stabili și urmări obiectivele legate de starea de sănătate. Persoanele cu dizabilități dobândesc astfel abilități sociale vitale, își dezvoltă deprinderile necesare pentru o viață independentă și învață să comunice eficient în echipă.

Ne exprimăm speranța că vom putea face din această competiție un eveniment de marcă, beneficiarii de drept a efortului nostru comun fiind exemple de urmat pentru fiecare dintre noi dornici să facă performanță.

Pentru informații oficiale despre competiția sportivă ”UNIȚI PRIN MIȘCARE” și alte detalii suplimentare accesați www.dgaspcbacau.ro secțiunea comunicate de presă/noutăți.