Locuințele maxim protejate – încă un pas spre integrare și viață independentă

Locuințele maxim protejate – încă un pas spre integrare și viață independentă

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău organizează în data de 20.10.2022, începând cu ora 12.00, la Centrul de zi Moinești, evenimentul cu tema ,,Locuințele maxim protejate – încă un pas spre integrare și viață independentă”.
La eveniment sunt invitați să participe persoane cu dizabilități, reprezentanți ai UAT-urilor, ONG-urilor și ai instituțiilor publice din județul Bacău, specialiști din cadrul centrelor rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități.

Acest eveniment este al nouălea dintr-o serie de 11 evenimente organizate în cadrul Campaniei de informare și conștientizare pe tema nediscriminării, derulată în contextul Proiectului ”Furnizare servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilitati” Cod MySmis 2014+:126479 cofinanțat din Fondul Social European-Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Contract de finanțare POCU/462/4/15/126479.

Campania de nediscriminare este gândită ca un instrument care contribuie alături de celelalte activități și intervenții la facilitarea procesului de dezinstituționalizare și integrare în comunitate a persoanelor adulte cu dizabilități.

Scopul proiectului ”Furnizare servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități” Cod MySmis 2014+:126479 vizează reducerea numarului de persoane adulte cu dizabilități din sistemul institutionalizat prin asigurarea serviciilor la nivelul comunității. Obiectivele specifice sunt: dezvoltarea de servicii sociale pentru dezinstitutionalizarea persoanelor adulte cu dizabilități aflate in Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Comănești (3 locuințe protejate, 1 centru de zi, 5 asistenți personali profesioniști, 1 Serviciu de asistență și suport pentru persoanele adulte cu dizabilități) și prevenirea reinstituționalizării persoanelor cu dizabilități dezinstituționalizate din Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Comănești.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, persoana de contact este Margareta Lazăr – manager proiect – telefon 0745655924,e-mail: [email protected].

Descarca comunicat