“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro. (textul reprezentând un link la adresa web (URL): http://www.fonduri-ue.ro), precum şi către site-ul web al Programului Operaţional Regional 2014-2020, www.inforegio.ro și pagina de Facebook a programului (facebook.com/inforegio.ro).
Infrastructura Sociala Comunitara pentru Persoane Adulte cu dizabilitati, cod Smis 119326 (Moinesti)
Detalii proiect
Like:
Date:
11 septembrie 201826 septembrie 2018
Categories:
Author:
DGASPC Bacau
TITLUL PROIECTULUI
Servicii sociale alternative pentru persoane adulte cu dizabilități,Cod SMIS 2014+:119326
DENUMIREA BENEFICIARULUI
Parteneriatul dintre: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau si UAT Municipiul Moinesti, condus si reprezentat de, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau.
SCOPUL PROIECTULUI
Extinderea infrastructurii de servicii sociale comunitare pentru dezinstitutionalizarea persoanelor cu dizabilitati din cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Racaciuni.Proiectul “Servicii sociale alternative pentru persoane adulte cu dizabilitati” prin investitiile propuse contribuie la infiintarea serviciilor sociale (locuinte protejate si centru de zi) necesare realizarii dezinstitutionalizarii persoanelor adulte cu dizabilitati aflate intr-o institutie de tip vechi cu o capacitate de peste 120 de beneficiari, concomitent cu prevenerea institutionalizarii acestora si sustinerea serviciilor in comunitate. Scopul proiectului va fi atins prin infiintarea de servicii sociale respectand un raport de 4 locuinte protejate cu o capacitate de 6 beneficiari fiecare la un centru de zi, astfel incat fiecare beneficiar din locuintele protejate va beneficia de serviciile oferite in centrul de zi. Serviciile sociale sunt rezultatul construirii si dotarii a 4 Locuinte Protejate pentru 24 persoane adulte cu dizabilitati institutionalizate in cadrul CRRN Racaciuni si reabilitarea, modernizarea si dotarea unei cladiri existente pentru infiintarea unui centru de zi. Investitiile vor fi realizate in Comuna Racaciuni in parteneriat cu UAT Racaciuni care pune la dispozitie spatiul necesar infiintarii centrului de zi. Prin urmare, prin activitatile propuse proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific 8.3 al Programului -“Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale” pentru grupul vulnerabil persoane cu dizabilitati.Locuintele protejate vor asigura servicii de cazare in sistem protejat, ingrijire personala, asistenta si suport beneficiarilor iar in cadrul centrului de zi vor fi organizate activitati diverse in scopul prevenirii institutionalizarii si sustinerii integrarii/reintegrarii in comunitate a persoanelor cu dizabilitati prin dobandirea de noi abilitati, cresterea stimei de sine si a increderii in fortele proprii.
OBIECTIVE SPECIFICE
1. Înființarea a 4 locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilități în comuna Răcăciuni, județul Bacău, pentru 24 persoane adulte cu dizabilități din C.R.R.N. Răcăciuni în termen de 29 luni de la semnarea contractului de finanțare.2. Înființarea unui centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, în comuna Răcăciuni, județul Bacău destinat persoanelor adulte cu dizabilități dezinstituționalizate din C.R.R.N. Răcăciuni și persoanelor adulte cu dizabilități din comunitate cărora în prezent nu li se oferă servicii prin care să se prevină instituționalizarea, în termen de 29 luni de la semnarea contractului de finanțare.3. Realizarea priorităților de interventie propuse in Planul de Restructurare al C.R.R.N. Racaciuni aprobat prin HCJ nr. 107/29.05.2017.
REZULTATE
4 locuinte protejate pentru persoane adulte cu dizabilitati, cu o capacitate de 6 locuri fiecare, construite, dotate si conectate la reteaua de utilitati pentru dezinstitutionalizarea a 24 persoane cu dizabilitati din cadrul CRRN Racaciuni; 1 cladire aferenta centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati in comuna Racaciuni reabilitata si modernizata, dotata si conectata la reteaua de utilitati pentru furnizarea de servicii comunitare si prevenirea instititutionalizarii- 58 (persoane cu dizabilitati) de infrastructura sociala de zi reabilitata/modernizata/ extinsa/ dotata;- 24 Beneficiari (persoane cu dizabilitati) de infrastructura de dezinstitutionalizare construita/ reabilitata/ modernizata/extinsa;
DATA INCEPERE
Conform Contractului de Finanțare nr. 2846/03.08.2018, implementarea proiectului a început în data de 03.08.2018.
PERIOADA DE IMPLEMENTARE
Perioada de implementare a proiectului este 44 luni, respectiv între data 01.07.2017 și data 28.02.2021, aceasta cuprinzand și perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Valoarea totala (lei)
4.177.311,95
Valoarea totala eligibilă (lei)
4.147.048,95
Valoarea totala contributie publica (lei)
4.147.048,95
Valoarea eligibila nerambursabila din FEDR (lei)
3.524.991,61
Valoarea eligibilă nerambursabila din bugetul national (lei)
539.115,42
Valoarea cofinantarii eligibile a Beneficiarului(lei)
82.941,92
Valoarea neeligibila inclusiv TVA(lei)
30.263,00
TITLUL PROIECTULUI
”INFRASTRUCTUA SOCIALĂ COMUNITARĂ PENTRU PERSOANE ADULTECU DIZABILITATI”, COD SMIS : 119326